SONER ÖZİMER

Özgeçmişi

1967 Kırklareli doğumludur. İlk, orta ve lise eğitimini Fatih’te tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden 1994 tarihinde mezun oldu. 1996 yılında kısa dönem askerlik görevinden sonra Mali Müşavir olarak çalışma hayatına atıldı. 2003 yılından bu yana Sirkeci’de kendine ait mali müşavirlik bürosunda mali müşavirlik yapmaktadır. 2004/2009 Yılları arasında Fatih belediyesi Meclis Üyesi olarak Ve Bütçe komisyon üyesi olarakgörev yaptı. 2009/2014 Yılları arasında Fatih belediyesi Meclis Üyesi olarak Ve Bütçe komisyon üyesi olarak görev yaptı.ayrıca 3 kez deentim komisyonu üyesi oldu. 2011/2014 Yılları arasında İstanbul B.Şehir Beld.Meclis üyesi olarak ve Plan Bütçe komisyonu üyesi olarak görev yaptı. İlçe Yöneticii olarak 2 yıl görev yaptı. 2014 yılında tekrar Fatih Beld. Meclis üyesi olarak seçildi ve Bütçe komisyonu üyesi oldu. 2015 Aralık ayında ilçe başkanı seçildi . 2017 yılında yapılan seçimle tekrar ilçe başkanı seçildi. .2018 yılında ilçe başkanlığından istifa edip Belediye başkan aday adayı oldu. 2019.yılında  Fatih ilçesi CHP  belediye başkan adayı oldu. 2020 ocak ayında yapılan seçimlerde 3. kez seçimle ilçe başkanı olmuştur. 2022 Ekim ayında istifa ederek İstanbul 2. Bölge 13. Sıra 28. Dönem Millet vekili.adayı olmuştur. 2023 Ağustos ayında tekrar seçimle 4. Kez ilçe başkanı olmuştur.Evli ve iki çocuk babasıdır.