HAKAN KIZILELMA

Özgeçmişi

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Av.Hakan KIZILELMA, ilk ve orta öğrenimini Sivas’ta, lise öğrenimini Turhal/Tokat’ ta tamamladı. 1993 yılında (SHP)Sosyal Demokrat Halkçı Parti Gençlik Komisyonları Merkez Yürütüme Kurulu Üyeliği ve Hukuk Birim Başkanlığı yaptı. 1996 yılında CHP Gençlik Kolları Merkez Yürütme Kurulu adaylığı ve sonrasında Ankara’da genel ve yerel çeşitli seçimlerde siyasi çalışmalarına devam etti. İstanbul’da 1998 yılında CHP Kadıköy İlçesi üyeliği ve Hukuk Komisyonu’nda görev aldı. Aynı zamanda İstanbul Barosu Fikri ve Sınai Haklar Komisyonu ve Sağlık Hukuku Komisyonu üyeliği yaptı. Zeynep Kamil Anne ve Çocuk Sağlığı Kamuya Yararlı Derneği danışmanlığı yaptı. Sosyal Demokrasi Vakfı Üyeliği ve halen Uzlaşı Kültürü ve Hukuk Derneği denetleme kurulu üyeliği ve merkezi Brüksel’de yer alan Lİcorval Belgium ve Anadolu Ekoloji Derneği İstanbul temsilciliği görevlerini yürütmektedir.

2011 yılı Milletvekilli Genel Seçimlerinde CHP İstanbul 1. Bölge milletvekilliği aday adayı olan Hakan KIZILELMA, sonrasında 2012 yılındaki örgütlenme çalışmaları kapsamında, İstanbul İl Başkanlığı tarafından, milletvekili aday adaylarının mesleki katılımı ile oluşturulan 5+1 projesinde İstanbul 1. Bölge Başkanlığını üstlendi.

Halen farklı projelerde gönüllülük, danışmanlık gibi faaliyetler yürütmekte ve Sivil Toplum Kuruluşlarında yer almakta olup, sosyal medya hukuku, fikir ve sanat eserleri hukuku, inşaat hukuku ve idare/vergi hukuku başta olmak üzere çeşitli çalışmalar, makaleler, röportajlar ve yayınlar ve çeşitli barolarda şiir ödülleri ve şiir seçkilerinde yayınları yer almış olup,  çalışmalarıile toplumsal farkındalığın artmasına katkı yapmaktadır.2023 Yılında "Her Şey Hikaye" adlı öykü kitabı yayınlanmıştır.

Kızı Lâl Kızılelma, lise eğitimine devam etmektedir. Oğlu Can Kızılelma, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup halen avukatlık stajına devam etmektedir. Hakan Kızılelma, Merve Özkıvanç Kızılelma ile evlidir.

2008 yılından itibaren Ümraniye İlçesi üyeliği, okul sorumluluğu ve seçimlerde okullardan sorumlu avukatlık görevleri ile ilçe delegeliği ve YSK Ümraniye 1. İlçe Seçim Kurulu asil üyesi olarak partimizi temsil etti. Önceki dönemlerde  CHP Ümraniye İlçe Sekreteri  ve Hukuk ve Seçim İşlerinden ve İnsan Haklarından sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı görevilerinde  bulunmuş olan Başkanımız halen CHP ÜMRANİYE İLÇE BAŞKANIDIR..