ERDOĞAN TOPRAK

Özgeçmişi

1961 yılında dünyaya gelen Erdoğan Toprak, ilk, orta ve lise eğitiminden sonra 1983 Yılında Sosyal Bilimler Fakültesinden mezun oldu. TOPRAK, 1995 yılında yapılan genel seçimlerde 20. dönem 1999'da yapılan seçimlerde de 21. dönem İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya girdi. TOPRAK, KİT Komisyonu Başkan Vekilliği görevini yürüttü. Türkiye’nin uluslararası ilişkilerine daha fazla katkı yapmak amacı ile seçildiği, “Türkiye-Hindistan Parlamentolar arası dostluk grubu” başkanlığı,” Türkiye-İngiltere Parlamentolar arası dostluk grubu” başkan yardımcılığı ve birçok dostluk grubunda üye olarak görev yaptı. Erdoğan TOPRAK, 57. Hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev almış ve bu görevi 58. Hükümet göreve gelene kadar sürdürmüştür. 25 Aralık 2010 tarihinden Cumhuriyet Halk Partisi’nde Tanıtım, Basın ve Propagandadan sorumlu Genel Başkan yardımcılığı görevini yürüten TOPRAK, 17 Ağustos 2011’den itibaren İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan yardımcılığı görevine getirildi.