‘’SAYIN AKŞENER VE SAYIN KILIÇDAROĞLU’NUN FOTOĞRAFINA BU YORUMU YAPAN ZİHNİYET; 6 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞUMUZUN SİSTEMATİK İSTİSMARINA YILLARCA GÖZ YUMAN ZİHNİYETTİR’’

29.12.2022

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile birlikte AK Partili Tuzla Belediye Meclis Üyesi Türel Ağyol’un CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in fotoğrafına yaptığı ahlak dışı yorum üzerine Tuzla Belediyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, ‘’ Bu ahlaksız zihniyetin yaptıkları ve söyledikleri sadece genel bakanlarımızla ilgili değil elbette. Unutmayın, sayın Genel Başkanlarımız Sn. Akşener ve Sn. Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafına bu yorumu yapabilen zihniyet; 6 yaşındaki kız çocuğumuzun sistematik istismarına yıllarca göz yuman zihniyettir.’’ dedi.

‘’KÖTÜLÜKTE SINIR TANIMAYANLAR, AHLAKSIZLIKTA DA SINIR TANIMIYOR’’

Kötülükte sınır tanımayan iktidarın ve mensuplarının ahlaksızlıkta da sınır tanımadıklarını dile getiren CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu sözlerine şu şekilde devam etti, ‘’ Bu zihniyet; bir kadınla bir erkek, nerede ve ne amaçla bir araya gelmiş olurlarsa olsunlar, akıllarına cinsel çağrışımlardan başka bir şey getirmeyen zihniyettir. Bu zihniyet; spor yapan, bisiklete binen, erkek arkadaşlarıyla konsere giden kızlarımıza ve -ne yazık ki- özellikle başörtülü kızlarımıza çok özür dileyerek söylüyorum “fahişe” damgası yapıştıran, hepimize, biz kadınlara, hepimize “sürtük” diyebilen zihniyettir. Bu zihniyet Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsızlık uğruna kadın -erkek omuz omuza kurtuluş savaşı vermiş kadim bir toplumu aşağılayan zihniyettir. Bir de bu zihniyet her türlü ahlaksızlığı yapıp utanmadan bir de ahlak bekçiliğine soyunmuş zihniyettir.’’ dedi.

‘’BU AHLAKSIZ ZİHNİYETİNİZ YOK OLUŞUNU GÖRECEKSİNİZ’’

Önümüzdeki seçimin aynı zamanda bir zihniyet seçimi olacağını belirten CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu; mücadelenin, ülkeyi karanlığa gömenlerle nefes aldırmaya çalışanların mücadelesi olduğu söyledi. CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu sözlerine şu şekilde devam etti, ‘’ Arsızlık ve ahlaksızlıkta sınır tanımayalar size sesleniyorum. Ülkesi için, halkı için, gelecek için çalışan kişilerin fotoğraflarına bakıp ne gördüğünüzü bilmeyiz ama bilin ki çok yakında gününüzü göreceksiniz. Bu ahlaksız zihniyetinizin yok oluşunu göreceksiniz ve kötülüğünüzün karşısında kadınıyla, erkeğiyle yan yana omuz omuza cesaret göreceksiniz. 85 milyonu yoksulluk ve esaretten kurtaracak olan cesareti.’’ Diyerek sözlerini sonlandırdı.

‘’AK PARTİ’DEN HENÜZ BİR AÇIKLAMA DUYMADIK’’

Basın açıklamasında konuşan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ise şunları söyledi, ‘’ AK Parti Tuzla Belediye Meclis Üyesi olan bir şahıs Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili sosyal medyada yayınlanan iğrenç ve alçakça bir tweet attı ve maalesef aynı şey Cumhurbaşkanı ve ya herhangi bir AK Partili için yapılsa bazı basın kuruluşları, köşe yazarları ve bizzat da AK Parti’nin üst yönetiminden henüz bir açıklama duymadık. Normal şartlarda en çok tepkiyi AK Parti’den beklerdik ama bunun artık anlamsız olduğunu görüyoruz.

‘’SAYGIYI VE NEZAKETİ BU SALDIRGANLARA ÖĞRETECEĞİZ’’

Toplumun birçok kesimine iktidar mensupları tarafından edilen hakaretleri hatırlatan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu sözlerini şu şekilde sürdürdü, ‘’Bu öyle bir zihniyet ki örtüsüz kadın perdesiz eve benzer diyerek travmatik bilinçaltını açığa vurmuştur. Bu öyle bir kötülük ki sokakta hak arayan vatandaşa sürtük diyecek kadar korkunçlaşmıştır. Bu öyle bir iğrençlik ki Akşener canlı yayında adi iftiralar atmıştır. Bu söylediklerim çok kötü bir zihniyetin yansımasıdır. Bu saldırılara karşı saygıyı ve nezaketi bu saldırganlara öğreteceğiz.’’

Basın açıklamasına ayrıca CHP İstanbul Milletvekili Dr. Sibel Özdemir, CHP İstanbul İl Yöneticileri, İlçe Başkanları, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik ve CHP İstanbul Gençlik Kolları İl Başkanı Cem Aydın ve çok sayıda partili katıldı.