FURKAN MURAT KAYA'NIN ADI BELLEK ÇINARI'NDA ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ

21.12.2022


‘’İSTANBUL’U SAYENDE ALDIK, GERİ VERMEYECEĞİZ VE SANA SÖZ VERİYORUM TÜRKİYE’YE DE HEP BERABER NEFES ALDIRACAĞIZ’’


CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, geçtiğimiz yıl genç yaşta hayatını kaybeden parti emekçisi Furkan Murat Kaya’nın isminin CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda bulunan Bellek Çınarı’na asıldığı törende konuştu. Furkan Murat Kaya’nın doğum gününde isminin Bellek Çınarı’na asıldığı belirten CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, ‘’ Furkancığım İstanbul’u sayende aldık, sana söz veriyorum ki İstanbul’u geri vermeyeceğimiz gibi Türkiye’ye de hep beraber nefes aldıracağız ve Furkan’a verdiğimiz sözü yerine getireceğiz.’’ dedi.


‘’FURKAN GİBİ İNANMIŞ GENÇLERİMİZLE ÇALIŞARAK EMANET ETTİĞİMİZ İSTANBUL İRADESİNİN GASP EDİLMEYE ÇALIŞILDIĞI BİR SÜREÇTE BELLEK ÇINARI ÖNÜNDEYİZ’’


CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu; CHP İstanbul İl Yöneticileri, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç ve CHP İstanbul Gençlik Kolları İl Başkanı Cem Aydın’ında katıldığı törende şunları söyledi, ‘’ Furkan'la yani civcivimizle üç yıl öncesinde SKM’de koştururken, İstanbul'un iradesini İstanbulluya teslim etmek için çalışırken, tarihin kötü bir tesadüfü diyeceğiz ama ne yazık ki acı bir gerçeği; tam da üç yıl sonrasında Furkan ve Furkan gibi inanmış gençlerimizle çalışarak emanet ettiğimiz İstanbul'u ve 16 milyonun emanetini alan Ekrem İmamoğlu’nun iradesini ve kendisini gasp ederek kendisini cezalandırılmaya çalışıldığı bir süreçte, sevgili Furkan'ın doğum gününde İl Başkanlığımızda Bellek Çınarımızın önündeyiz. Değerli yol arkadaşlarım, Cumhuriyet Halk Partisi, partimiz çok köklü bir parti ve bu partinin köklerinde geçmişte bugüne gelen bir bayrak gibi devredilen, bugünden yarına ve yarından da geleceğe aktarılan bir mücadele var, bir inanç var, bir azim var.’’ dedi.


‘’KENDİ İŞİNİ, AİLESİNİ, EŞİNİ EVDE BIRAKARAK MÜCADELE EDEN PARTİLİLERİMİZ VAR’’


Yeni İl Başkanlığı’nın yapım sürecinde Bellek Çınarı projesinin kendisini heyecanlandırdığını belirten CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, ‘’ Yeni il başkanlığımızı yaparken ve buraya geçerken beni çok heyecanlandıran şeylerden biri de bu bellek çınarımız. Bellek çınarımızın ne? Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün ismini bildiğimiz bilmediğimiz, tanıdığımız, tanımadığımız, herhangi bir görevde bulunmuş ya da sade bir üyesi olarak bile halkın yanında yokluklara, yoksulluklara, zorluklara rağmen; kendi işini, ailesini, eşini evde bırakarak mücadele eden partililerimiz var. Ve bu partililerimiz, o yaşadıkları dönemde değil, tam da aktarıldıklarında (kurumsal hafıza dediğim şey) işte o zaman Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün ne kadar güçlü, ne kadar geleceğe aktaracak birikiminin olduğu ve bunu da civcivimiz ve civcivimiz gibi niceleri sayesinde yaptığımızın görünür olması açısından bu bellek çınarımızı İstanbul İl Başkanlığımıza yerleştirdik.’’ dedi.



‘’PARTİMİZİN YAPRAKLARI KURUCUMUZ ATATÜRK İLE BULUŞTUĞUNU VE BU SAYEDE CUMHURİYETİMİZİ DEMOKRASİYLE TAÇLANDIRACAĞIMIZI GÖSTERECEĞİZ’’


Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul’da sayısız ve isimsiz kahramanın bulunduğunu belirten CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, ‘’Bellek Çınarımızın yaprakları sayısız, sonsuz. Çünkü İstanbul'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin belleğinde yer eden hafızasında var olan sayısız emektarı, genci, kadını, erkeği var. Kaybettiğimiz ama asla unutmayacağımız ve geleceği taşıyacağımız.. Önümüzdeki süreçte şu fuayenin ortasına yapraklarıyla beraber kocaman gölgesiyle beraber çınarımızı taşıdığımızda şu gördüğünüz fuayenin her yerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin, partimizin yapraklarının bütün bu alana yayılarak Atatürk'le buluştuğunu ve ikinci yüzyılda da cumhuriyetimizin işte bu çınarın yaprakları ve kurucusuyla birlikte bu sayede demokrasiyle birlikte cumhuriyetimizin taçlandığını göstereceğiz. Furkan Murat’ın Bellek Çınarı’na ismini sevgili Furkan'ın doğum gününde hep birlikte partimizle ve siz dostlarıyla birlikte asalım istedik. Bugün bu nedenle buradayız. Acılar anlatılmaz yaşanır. Ama bizim için acılara iyi gelen şey dayanışma ve elbette adaleti de birlikte tesis etmektir.’’ dedi.


‘’FURKAN’IN MÜCADELESİ VE ENERJİSİ HER ZAMAN BİZİM YANIMIZDA OLACAK’’


Organizasyondan ve Bellek Çınarı projesinden dolayı CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’na teşekkürlerini sunan CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın ise Bellek Çınarı önünde düzenlenen törendeki konuşmasında şunları söyledi, ‘’ Furkan bizim enerji dolu bir mücadele arkadaşımız. Onun enerjisi hala bizimle beraber, biz hala o enerjiyle bize bıraktığı çalışmalara devam ediyoruz. Furkan bize bir görev bıraktı ve biz çok değil, altı ay sonra bu Bellek Çınarı’nın bize kattığı motivasyonla bunu daha anlamlı kılacağız. Furkan’ın mücadelesi enerjisi her zaman bizimle olacak bizim yanımızda olacak.’’


VAR OLDUĞUMUZ SÜRECE ONU YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ


Başta CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu ve çalışma arkadaşlarına teşekkür eden CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün ise şunları söyledi, ‘’Furkan’ı anlatmak çok zor. Harika bir şeydi o. Hep güzel şeyleriyle onu anıyoruz. Onu ölmedi gibi kalbimizde yaşatıyoruz yaşatmaya da var olduğumuz sürece devam edeceğiz.’’



‘’BÖYLE ŞEYLERİN YAPILDIĞINI GÖRÜNCE AĞABEYİMİN YAŞADIĞINI HİSSEDİYOR GİBİ OLUYORUM’’


Törende konuşan Furkan Murat Kaya’nın annesi Selma Doğan ise; ‘’O bizimleymiş gibi yaşıyorum. Siz de öyleymiş gibi yaşıyorsunuz’’ dedi. Furkan Murat Kaya’nın kardeşi Orkun Burak Kaya ise; ‘’Ağabeyimin kaybından sonra biz de onunla berabermiş gibi yaşamaya başladık. Böyle şeylerin yapıldığını görünce ağabeyimin yaşadığını hissediyor gibi oluyorum. Sanki hiç bizi bırakmamış gibi. Böyle bir şeyi düşünüp yapan başta İl Başkanım Dr. Canan Kaftancıoğlu ve karar verici herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.


Konuşmaların ardından genç yaşta hayata veda eden parti emekçisi Furkan Murat Kaya’nın adı CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda bulunan Bellek Çınarı’na doğum gününde asılarak ölümsüzleştirildi.

FURKAN MURAT KAYA'NIN ADI BELLEK ÇINARI'NDA ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ