CHP İSTANBUL’DAN ÖYKÜ VE FOTOĞRAF YARIŞMASI

25.07.2022

CHP İSTANBUL’DAN ÖYKÜ VE FOTOĞRAF YARIŞMASI


Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı, pandemi sürecinde artan karamsarlık ve kaygı duygularını sanat yoluyla umuda dönüştürmek için fotoğraf ve öykü yarışması düzenliyor. Üçüncüsü düzenlenen ‘’Korona günlerinde umut’’ konulu öykü yarışması için başvurular başladı. Son başvuru tarihi 22 Ekim 2022. CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından ikincisi düzenlenecek bir diğer yarışma ise yine ‘’Korona günlerinde umut’’ konusuyla düzenlenecek 2. Güzel İstanbul Fotoğraf Yarışması. Bu yarışma için son fotoğraf yükleme tarihi ise 30 Eylül 2022. Yarışmalarla ilgili ayrıntılı ve detaylı bilgi için chpoyku.chpistanbul.org ve fotografyarismasi.chpistanbul.org adreslerini ziyaret edebilirsiniz..


 ‘’KORONA GÜNLERİNDE UMUT’’ 3. ÖYKÜ YARIŞMASI

Edebiyat yoluyla pandeminin insanlar üzerinde oluşturduğu etkiyi azaltmak için CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından üçüncüsü düzenlenen ‘’Korona Günlerinde Umut’’ konulu öykü yarışmasına başvurular başladı. Yarışmanın son başvuru tarihi ise 22 Ekim 2022. Yarışmaya ilişkin CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ‘’Öykü ödülümüz; ‘İstanbul’dan Türkiye’ye Tek Yön İktidar’ diyerek başladığımız 3. dönemimizde yaşamımızı devam ettirmemizi sağlayan somut olgulardan biri ve en önemlilerinden olan UMUT üzerine duygularımızı, hayallerimizi anlatabilme ve edebiyatımıza nitelikli yapıtlar kazandırmak amacıyla düzenlenmiştir. Her insanın iç dünyasının zenginliğinin, kendi başına geçirdiği zamandan hoşnut olmasıyla, becerisinin de kendince anlamlı üretim yapmasıyla doğru orantılıdır.’’ ifadeleri kullanıldı.


Yarışmacılar öykü yarışmasına bir öyküyle katılabilecekler. Yarışmada dereceye girenler, Aralık ayı içerisinde CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyurulacak. Değerlendirme sonucu 1. olan yarışmacıya 5.000 TL, 2. olan yarışmacıya 3.000 TL, 3. olan yarışmacıya 2.000 TL ödül verilecek. İki kişiye ise ilave mansiyon ödülü verilecek.

Başvuru koşulları ve ayrıntılı bilgi için chpoyku.chpistanbul.org adresini ziyaret edebilirsiniz.


CHP İstanbul Öykü Yarışması’nın jürisinde; Yazar Adnan Özyalçıner, Yazar ve Dramaturg Ahmet Bozkurt, Şair ve Yazar Prof. Dr. Baki Asitürk, Yazar ve Dramaturg Eren Aysan ve Yazar ve Editör Levent Turhan Gümüş bulunuyor.


‘’KORONA GÜNLERİNDE UMUT’’ 2. GÜZEL İSTANBUL FOTOĞRAF YARIŞMASI


CHP İstanbul İl Başkanlığı; soysal sorumluluk ve sanatsal projeler ile kurumsal kimliğini pekiştirmek ve Güzel İstanbul’un simgelerini fotoğraflayan fotoğraf gönüllülerini buluşturan bir platform oluşturmak için “Korona Günlerinde Umut” konulu fotoğraf yarışması düzenliyor. Başvuruların başladığı yarışma ile ilgili CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ‘’İstanbul denince ilk akla gelen ve İstanbul’un simgesi denilebilecek Üsküdar’daki ‘’Kız Kulesi’’, Beşiktaş’taki ‘’Ortaköy Camisi ve Boğaz Köprüsü’’, Beyoğlu’ndaki ‘’Galata Kulesi’’ fotoğrafları gibi, her ilçenin güzelliğini ön plana çıkartıp simgesi olabilecek nitelikteki tarih, doğa, insan, hayvan gibi her konudaki fotoğraflarınızı bekliyoruz’’ ifadeleri kullanıldı. Ayrıca yarışma ‘’Güzel İstanbul’un Simgeleri’’ teması ile renkli yapılacak.


Fotoğraf yarışmasına katılmak isteyenler 30 Eylül 2022 tarihine kadar fotoğraflarını [email protected] adresine e-mail yoluyla ulaştırarak yarışmaya katılabilecekler. Yarışmaya amatör ve profesyonel herkes katılabilecek olup, yarışmacılar yarışmaya en fazla 2 fotoğraf ile katılabilecek. Yarışmada dereceye girenler, www.chpistanbul.org.tr adresinden kamuoyuna duyurulacak. Değerlendirmeler sonucu 1. olan yarışmacıya 5.000 TL, 2. olan yarışmacıya 3.000 TL, 3. olan yarışmacıya ise 2.000 TL ödül verilecektir. İki yarışmacıya ise mansiyon ödülü takdim edilecektir.

Başvuru koşulları ve ayrıntılı bilgi için fotografyarismasi.chpistanbul.org adresini ziyaret edebilirsiniz.


CHP İstanbul Fotoğraf Yarışması’nın jürisinde olan isimler; Fotoğraf Sanatçısı Alberto Guido, Fotoğraf Sanatçısı Dilan Bozyel, Fotoğrafçı, Av. Dilek Uyar, Fotoğraf Sanatçısı ve Yazar Prof. Dr. Güler Ertan ve Yönetmen Hilal Saral.