CHP İSTANBUL'DAN MEHMET ALİ ÖZPOLAT ANMASI VE BELLEK ÇINARI AÇILIŞI

29.07.2022

MEHMET ALİ ÖZPOLAT ANILDI VE BELLEK ÇINARI AÇILIŞI DÜZENLENDİ


CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu; parti yöneticileri ve parti örgütü ile birlikte geçmiş dönem CHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Ali Özpolat’ın vefatının yıl dönümünde CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen törene katıldı. Aynı zamanda partinin geçmişi ve geleceği arasında güçlü bir bağ kurmayı hedefleyerek oluşturulan Bellek Çınarı’nın ilk yaprakları da CHP’ye emek veren ve vefat eden isimlerin, törene katılan aile yakınlarıyla birlikte asıldı. Bellek Çınarı önünde partililere seslenen CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, ‘’ Örgütleri örgüt yapan kadrolarıdır. Bütün büyük hikayelerin gerisinde yükü sessizce omuzlamış alçak gönüllü kadroların soluğu vardır. Geçmiş dönem İl Başkanlarımızdan Mehmet Ali Özpolat; inançlı karar ve çalışkan bir kadroydu her şeyden önce partimizin emektarıydı. Aynı zamanda partisinin değerlerine bağlı, çok sıkı bir örgütçüydü. Yine yakın zamanda kaybettiğimiz Yeter ablamız ve Eyüp ağabeyimiz, Kemal kardeşimiz ve partimizin il binasının emekçisi Metin kardeşimiz ve onların şahsında bugün anacağımız belki de on binlerce parti emekçimiz; partisi nerede görev verirse orada olan ve emeğiyle yücelen ve bu sayede emeği de yücelten partimizin neferleriydi’’ şeklinde konuştu.


PARTİSİ İÇİN YAŞAMINI VAKFETMİŞ İSİMLERİ GELECEĞE AKTARMAYA ÇALIŞACAĞIZ


CHP örgütleri için toplum hafızasına sahip çıkmanın önemine değinen CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, ‘’ Siyaset tek başına yapıldığında büyüyen bir faaliyet değil, kolektif yapıldığında başarı getiren bir faaliyettir. Bugünün iktidardaki kötülüğünde olduğu gibi; ne mutlu ki bizler Cumhuriyet Halk Partisi'nde kibrin ve egonun girdabına kapılanlardan olmadık ne mutlu ki. Hepimiz bulunduğumuz yeri ve bulunduğumuz makamları geçici gördük ve kendimize şu soruyu sorduk. ‘’Kim var imiş bizler burada yok iken’’ İşte bu sorunun yanıtına baktığımızda karşımıza çıkan isimlerden Mehmet Ali Özpolat başkanımızı, biraz önce isimlerini saydığım yol arkadaşlarımızı ve on binlercesini görüyoruz. Ve biz bugün burada bu arkadaşlarımızın şahsında ve onların nezdinde aslında bütün örgütümüzü ve partimize emek katan, değer katan parti emekçilerimizi hem anmak hem de bellek çınarına yol arkadaşlarımızın isimlerini asarak bugünden sonra da belki de ismini hatırlamayacağımız belki de bugüne kadar partisi için yaşamını vakfetmiş yol arkadaşlarımızı geleceğe taşımak adına peyderpey bellek çınarımızın yapraklarında bu yol arkadaşlarımızı her geçen gün isimlerini asmaya ve geleceğe aktarmaya çalışacağız.’’ dedi.


YÜZ YILLIK SÜREÇTE SAYISIZ YAPRAK; O BÜYÜK DERİNE SALMIŞ GÖVDEDEN, DALLARINDAN BESLENEREK PARTİMİZE GÜÇ VERDİ


Partililerin geniş katılım gösterdiği anma ve Bellek Çınarı açılışında sözlerini sürdüren CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu şunları söyledi, ‘’Cumhuriyet Halk Partisi ulu bir çınar ve Cumhuriyet'i kuran partimiz. Partimizin ilkelerini ortaya koyan altı ok aynı zamanda modern bir toplumun ana projesinin damarları. Yüz yıllık süreç içinde, sayısız yaprak, o büyük, derine kök salmış gövdenden, dallarından beslendi ve partimize güç verdi. Hafızamıza kayıtlı tarihimizin oluşumunda on binlerce, yüz binlerce emektar kadronun emeği var. Bizler, bugün aslında her birini yaşatmak ve geleceğe aktarmaya kararlı olduğumuz bellek çınarımızın ilk yapraklarını hep birlikte asacağız ve ben bugün geçmiş dönem il başkanlarımızdan Mehmet Ali Özpolat ve yakın dönemde kaybettiğimiz yol arkadaşlarımızdan Yeter Büyükdurmuş, Eyüp Büyükdurmuş, Kemal Gülhan ve Metin abimizin şahsında ilk çınarlarımızı asarken bizleri yalnız bırakmadınız, geçmişi geleceğe taşımamıza aracılık ederken bir arada olduğumuz için hepinize çok çok teşekkür ediyorum.’’ diyerek sözlerini sonlandırdı.


CHP geçmiş dönem İstanbul İl Başkanı Mehmet Ali Özpolat, CHP geçmiş dönem İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yeter Büyükdurmuş, Eyüp Büyükdurmuş, CHP geçmiş dönem İl Başkan Yardımcısı Kemal Gülhan ve CHP parti emekçisi ve çalışanı Metin Bulut’un aileleri Bellek Çınarı’na isimleri; CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, PM üyesi Ayşe Eser Danişoğlu, YDK üyesi Doğuşcan Aygün, CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile birlikte astı.

MEHMET ALİ ÖZPOLAT ANILDI VE BELLEK ÇINARI AÇILIŞI DÜZENLENDİ