CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ‘’TURİZM ÇALIŞTAYI’’ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

25.02.2022

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ‘’TURİZM ÇALIŞTAYI’’ GERÇEKLEŞTİRİLDİ


CHP İstanbul İl Başkanlığı Turizm Komisyonu’nun gerçekleştirdiği Turizm Çalıştayı; İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi. Çalıştaya CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, Bayındır, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek ile birlikte Bayındır, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ile birlikte Turizm Komisyonu üyeleri katıldı. Çalıştayda konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu; ‘’Dünyayı iyiliklere inat, kötülüklerin büyütülmeye çalışıldığı bir dönemde; sorunları hepimizin bulunduğumuz alanlarda, farklı yaşadığı bir süreç. Siyaset her şeyi bilen değil, her şeye karar veren değil, sorunu yaşayanlardan dinleyerek sorunu yaşayanları masada paydaş yaparak çözme yönünde bir irade koyarsa eğer, işte dünyada o zaman bizler kötülüğün, tek bir kişinin iki dudağının arasından çıkan cümlenin değil; hep birlikte ortaklaşmanın, dayanışmanın ve sorunlara kolektif bir şekilde çözüm bulmuş olmanın sadece kendi sektörlerimizle ilgili değil, dünyaya demokrasiyi getireceğine sonuna kadar inanıyorum.’’ dedi.


‘’BULUNDUĞUMUZ ALANLARDA İŞİMİZİ DOĞRU YAPARAK BU SORUNLARIN TAMAMINI ÇÖZMÜŞ OLACAĞIZ’’


Türkiye’nin yeniden üreten bir ülke haline geldiğinde sektörlerindeki sorunlarının çözüleceğini belirten CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu; Genel Başkanımız der ki, bizler eğer bu ülkeye hep birlikte bulunduğumuz alanlarda etkimiz ve yetkimiz her neyse kendi işimizi doğru yaparak, yine bulunduğumuz alanlarda verdiğimiz mücadeleyle birlikte bu ülkeye demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü getirirsek, bu ülkeyi yeniden üreten Türkiye haline dönüştürürsek -ki bunların hiçbiri çok zor değil- bu ülkede sorunlarımızın tamamını çözmüş olacağız.’’ şeklinde konuştu.


‘’TURİZM KOMİSYONUMUZUN ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR’’


Çalıştayın açılışında katılımcılara hitap eden CHP İstanbul Turizm Komisyonu Başkanı ve İl Başkan Vekili Gülsüm Hale Özcömert Coşkun ise birçok toplantıyı ve forumu İstanbul Turizmi gündemiyle gerçekleştirdiklerini belirtirken şunları söyledi; ‘’Elliye yakın toplantı yapmışız komisyon olarak. Bu elliye yakın toplantıda, özellikle İstanbul turizmi olmak üzere - takdir edersiniz ki İstanbul Türkiye'nin bir yansımasıdır- bu anlamda İstanbul turizminin yanı sıra Türkiye turizminin de Cumhuriyet Halk Partisi gibi sosyal demokrat bir partinin bakış açısıyla nasıl bir perspektife sahip olması gerektiğini uzun tartışmalarla değerlendirdik. Sadece bunları yapmakla kalmadık. Aynı zamanda özellikle İstanbul turizminin önemli alanlarının ayrıca çalışmalarını değerlendirmelerini yaptık. Turizm komisyonu olarak çalışmalarımız büyük bir hızla devam etmekte. Bu çalıştay ile bunu yeni bir seviyeye ulaştırdığımızı düşünüyoruz. Çalışmamızın sonunda ortaya çıkacak, hep birlikte ortaya çıkar raporla da yine hem milletvekillerimize hem il başkanlığımıza bilgileri ileteceğiz. Bunun da bir biçimde değerlendirilmesi için takibini yapacağız.’’ şeklinde konuştu.


‘’TURİZM ANLAYIŞININ TEMELİNİ ATAN CHP’NİN DEĞERLİ YÖNETİCİLERİNİ VE MESLEKTAŞLARIMI SAYGIYLA SELAMLIYORUM’’


CHP İstanbul İl Turizm Komisyonu Sözcüsü Deniz Tüfekçi ise şunları söyledi; Önlerinde ne Franco'nun İspanyası'nın ne bir başka ülkenin örnek olarak alabileceği yıllarda yetmiş üç yılında koalisyon ortaklarının ‘’Bırakın dünya bankasından aldığınız bu krediyle Güney Antalya projesini başlatmayı bu parayı köylere verelim, Toros Dağları'ndakilere verelim bu paraları’’ diyenlere karşı direnip, 1973 yılında bu ülkedeki bugün on, 10-12 milyar dolar döviz girdisini sağlayan Antalya ve civarının, Ege'nin mükemmel tesislerinin, turizm anlayışının temelini atan Cumhuriyet Halk Partisi'nin değerli yöneticilerini o günden bugüne taşıyan Sayın Genel Başkanımızı, Genel Başkan Yardımcılarımızı, Sayın İl Başkanımızı, Milletvekillerimizi saygıyla selamlıyorum. Bütün bunları bugüne kadar taşıyan her türlü zorluğa rağmen bugün ayakta kalmayı başaran cefakar sevgili meslektaşlarımı saygıyla selamlıyorum.’’ şeklinde konuştu.


İKTİDARIMIZDA KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINI AYIRACAĞIZ


TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi ve CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ise konuşmasında şunları söyledi; ‘’Kültür ve Turizm Bakanlığının ikisinin bir arada olması turizme ya da kültüre yeteri kadar eğilmemeyi sağlıyor. Bu bakanlıkları biz ayıracağız. İktidara geldiğimiz zaman, Kültür Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı ayrı ayrı olacak. Çünkü turizmi ancak turizmin ustaları, duayenleri toparlayabilir diye düşünüyorum. Aşağı yukarı Türkiye'ye dört saatlik uçuş mesafesinde, 1,5 milyar insan yaşıyor ve bunların gelir düzeyleri ortalaması 10 bin doların üstünde. Biz yoğun olarak üç pazardayız. Ukrayna ve Rusya; Türkiye turizminin %27’sini kapsıyor. Yani neredeyse üçte biri. Türkiye'ye gelen turistten üç tanesinin bir tanesi bu iki pazarda ve bunlarda da savaş var. Bu çeşitlendirilebilir. Bu bahsettiğim alan 30 trilyon dolarlık bir bölgeden bahsediyorum. Yani uçuş mesafesi dört saat olan bölgede 30 trilyonluk gayri safi hasıla var. Çok büyük bir rakam. Bu turizme bir şekilde dönüştürülebilir’’ dedi.


‘’OLASI SEÇİMLERDEN SONRA POLİTİKALARIMIZI BELİRLEMEYE BAŞLADIK’’


TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi ve CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek ise şunları kaydetti; Millet İttifakı olarak farklı konu başlıklarında süreç yönetimlerini ve olası seçimlerden sonraki politikalarımızı artık yavaş yavaş belirlemeye başladık. Yine ekonomi masasının üyesi olarak çok farklı konu başlığıyla ilgili genel merkeze ileteceğimiz raporlarımızın aşağı yukarı hepsi hazırlandı. Açıkçası CHP İstanbul İl Turizm Komisyonu'na çok teşekkür ediyorum. Elliye yakın toplantı yaptı ve biz artık seçimlere bir ay kala birkaç akademisyenin, birkaç yöneticinin oturarak rapor yaptığı o raporlar üzerinden seçim bildirgesine dönüştüğü bir uygulama yerine şimdi doğrudan doğruya paydaşların düşünce ve öneriler doğrultusunda bir yeni yönetim stratejisi oluşturuyoruz. Bunu da çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Bu manada değerli il başkanımıza emeği geçen bütün il başkan yardımcımızın başkanlığındaki komisyon üyelerimize ve bu çalıştaya katılan değerli konuklara çalıştayımızın başarılı geçmesini diliyorum ‘’şeklinde konuştu.


‘’BARIŞ; HER ZAMAN BİZE VE TURİZM SEKTÖRÜNE KAZANDIRACAKTIR’’


CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın ise turizmin ülke ekonomisi için yaşamsal olduğunu ve dış dünyaya entegre bir dış politika geliştirilmesi gerektiğini söylerken şunları ekledi; ‘’ Barış her zaman bize ve turizm sektörüne kazandıracaktır. Rusya, Ukrayna krizinde lütfen Türkiye bu kadar proaktif görüntü verip, ortalarda bu kadar etkin dolaşmasın. Biraz sakin olalım. Şu anda turizm çok kritik bir aşamadan geçiyor. Rezervasyon iptalleri olabilir diye ay önce uyarmışlardı. Dolayısıyla bizim dış politika meselelerinde çok sakin, soğukkanlı olmamızın turizm için yaşamsal olduğunu, turizm bizim için yaşamsal alanını da, ülke ekonomisi için yaşamsal olduğunu bilerek hareket etmemiz lazım. Yani bu da strateji entegre bir dış politika stratejisi gerektiriyor. Şunu unutmayalım. Her zaman şuna dünyadaki en realist politika barıştır.’’ şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı Turizm Komisyonu tarafından, Türkiye Turizmi’nin geleceğini oluşturmak amacıyla düzenlenen Turizm Çalıştayı, açılış konuşmalarının ardından 4 oturum olmak üzere çalışma konularına ve gruplarına ayrıldı. Sektörle ilgili çalışma konularının belirlendiği ve durum tespiti, nedenler, çözümler ve hedeflerin konuşulacağı çalıştayda sonuç raporu da açıklanacak. Sektörle ilgili çalışma konuları ise şu şekilde: Sektördeki İstihdam ve Ücretlendirme, Turizm Verileri, Yatırımlar ve Teşvikler, Siyasi ve Sosyal Politikalar, Rekabet ve Ürün Fiyatlaması, Turizm Çeşitliliği ve Coğrafi Dağılımı, Çevresel ve Kültürel Sürdürülebilirlik, Ulaşımın Çeşitlendirilmesi, Turizmde Örgütlenme, Dijital Dünyada Turizmin Geleceği, Tanıtım Pazarlama.

CHP İstanbul Turizm Çalıştayı