CHP İSTANBUL İL BAŞKANI DR. CANAN KAFTANCIOĞLU TGC 46. SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ TÖRENİ’NDE KONUŞTU

12.12.2022

CHP İSTANBUL İL BAŞKANI DR. CANAN KAFTANCIOĞLU TGC 46. SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ TÖRENİ’NDE KONUŞTU


CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından 46.sı düzenlenen Sedat Simavi Ödülleri Töreni’ne katılarak Fen Bilimleri dalında övgü ödülüne layık görülen isimlere ödüllerini takdim etti. Ödül takdimi sırasında bir konuşma gerçekleştiren CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, ‘’Gerçek yürüyor. İnsanlık tarihi boyunca gerçek yürüyecek. Bunu hiçbir şey durduramayacak. Bunu bir kez daha sayenizde hissettim. Gazeteciler, bilim insanları, çizerler, akademisyenler, araştırmacılar sayenizde bunu bir kez daha hissettik.’’ dedi.


GAZETECİLERİN TOPLUMU HAKİKATLE BULUŞTURDUĞU YERDE GAZETECİLER LİNÇ EDİLİP TEHDİT EDİLİYOR

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne ve katılımcılara teşekkür eden CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, ‘’ Gazeteciler; özellikle gerçeği ve hakikati toplumla buluşturduğu yerde, camilerden linç edilip tehdit ediliyorlar. Gazetecilik demek; gerçeği toplumla buluşturmak için bilgi, birikim deneyim demektir. Ancak otoriter yönetimlerde bir de cesarete ihtiyaç oluyor ne yazık ki. Ve camilerde yapılan o tehditler. O korkuyu salıp cesareti azaltırken yapılanın görülüyor olması da o korkunun karşısında hepimizin cesaretini katlayarak arttırıyor.’’ dedi.


CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, törende yapılan konuşmalarda bir gazetecinin güzel haberler yapmak isteriz ne yazık ki gerçekliğimiz bu demesine atıfta bulunarak şunları kaydetti, ‘’ Çok az bir süre sonra bu ülkede iktidardakilerin eleştirdiğiniz, topluma daha iyi hizmet etmeleri için onların açıklarını eksik varsa yanlışlarını gösterdiğiniz ve bu yaptığınız haberlerden dolayı örneğin Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanlışını gösterip düzeltmesini sağlayıp ödül aldığınız ve ödülü de kendisinin elinden alacağını bu ortamlarda ödül alacağınız günler inanıyorum ki sizin sayenizde çok yakın.’’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

TGC 46. Sedat Simavi Ödülleri Töreni’nde CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’na CHP İstanbul İl Başkan Vekili Gülsüm Hale Özcömert Coşkun, CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer ve CHP İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Can Poyraz da eşlik etti.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu Fen Bilimleri dalında “Yapısal Yönlendirmeli Hesaplamalı Tarama Metodunu Kullanarak CO2 Yakalama ve H2 Saflaştırma için Kovalent Organik Yapılı Malzemelerin Keşfinin Hızlandırılması” çalışmasıyla övgü ödülüne layık görülen Prof. Dr. Seda Keskin Avcı-Gökhan Önder Aksu-Dr. Öğr. Üyesi İlknur Eruçar Fındıkçı-Dr. Zeynep Pınar Haşlak’a ödüllerini takdim etti. CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu sonrasında ise ödül takdim ettiği isimler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

CHP İSTANBUL İL BAŞKANI DR. CANAN KAFTANCIOĞLU TGC 46. SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ TÖRENİ’NDE KONUŞTU