CHP İSTANBUL İL BAŞKANI DR. CANAN KAFTANCIOĞLU: ONLARIN HIRSI, ÖFKESİ VARSA BİZLERİN AKLI, AHLAKI VAR

01.06.2022

Canan,Kaftancıoğlu,Canan Kaftancıoğlu,Ekrem,İmamoğlu,Ekrem İmamoğlu,CHP ,Cumhuriyet Halk Partisi,CHP İstanbul,Dava,Mahkeme,Adliye,Anadolu Adliyesi,Engin Altay,Muharrem Erkek,Seyit Torun,Kılıçdaroğlu,Kemal Kılıçdaroğlu,Genel Başkan

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasını takip etti. 21 Eylül 2022 tarihine ertelenen davanın ardından basın açıklaması gerçekleştiren CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, ‘’ Ne yapmaya çalışıyorlar? Bizi cezalarla boğarak çalıştırmamaya çalışıyorlar. Ne yapmaya çalışıyorlar? Kendi gündemlerini oluşturup vatandaşın derdini gündeme getirmemeye çalışıyorlar. Akıllılar ya. Onların hırsı, öfkesi varsa bizlerin aklı var, ahlakı var.’’ dedi. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muarrem Erkek, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, çok sayıda PM üyesi, Milletvekili, CHP İlçe Başkanları, CHP İlçe Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri ve CHP İstanbul örgütü davayı takip etti.


‘’YARIN, ÖBEK ÇALIŞMASINDAYIZ’’


CHP İstanbul örgütüne hitap eden CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, SaBıKa Holding broşürleri hakkında yaptığı sosyal medya paylaşımı sebebiyle hakkında açılan davayı hatırlatarak şunları söyledi, ‘’ Yarın biz Milletvekillerimizle o davaya gideceğiz. Ancak örgütümüz yarın tüm gün boyunca öbek çalışmasını yapıp İstanbul’daki bütün evlere girip adaletten, ekonomiden, vatandaşın derdinden söz ederek komşularıyla hemhal olacak. Yani yarın bütün Cumhuriyet Halk Partililer, bütün öbek sorumluları bir günde otuz eve giriyorsak, Canan Başkanınızı, Türkiye’de adaleti istiyor ve seviyorsanız altmış eve girip öbek çalışmasında ertesi gün sabah internete girdiğinde oradaki şeyi görmek istiyorum. Yarın, öbek çalışmasındayız’’ dedi.


‘’BUGÜN BURADA İSTANBUL’UN İRADESİ YARGILANIYOR’’


İstanbul Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasının ardından gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muarrem Erkek ise şunları söyledi, ‘’ Bugün görülen davada aslında İstanbul'un iki kez seçilmiş belediye başkanı Sayın İmamoğlu yargılanmıyor. İstanbul'un iradesi yargılanıyor bugün bu davada. Demokrasi yargılanıyor. Bizim saray iktidarında tavsiyemiz: artık bu haksız, hukuksuz, temelsiz davalardan bir şey elde edebileceğinizi görün. Üyemiz genel başkanımıza kadar adalet mücadelesinde hiçbirimize bir milim dahi geri adım attıramazsınız.’’ dedi.


‘’BİZ BU MEMLEKETTE TÜM ADALETSİZLİKLERİ ADALET İLE ORTADAN KALDIRACAĞIZ’’


Hükümetin asıl görevinin CHP yöneticileri ile mücadele etmek değil, hayat pahalılığı, işsizlik ve yoksullukla mücadele etmek olduğunu aktaran CHP Genel Başkan Yardımcısı Muarrem Erkek şunları söyledi, ‘’ . Hiç kimsenin endişesi olmasın. Hiç kimse umutsuz olmasın. İstanbul'u kazandık. Ilk seçimde Türkiye'yi de kazanacağız. Saray iktidarı kaybedecek. Seksen beş milyon kazanacak. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ilk seçimde Türkiye’nin on üçüncü cumhurbaşkanı olacak ve biz bu memlekette, tüm adaletsizlikleri adaletle ortadan kaldıracağız.’’ dedi.


‘’MUHALEFETİ SUSTURMAK İÇİN TEK ÇARE MAHKEMELERİ GÖRMÜŞLERSE O DİKTATÖRÜN SONU GELMİŞTİR’’


CHP’li Erkek’in ardından İstanbullulara seslenen CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişiminde bulunanların bir saniye bile bile hapse girmediğini ancak CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun sekiz saat hapiste tutulduğunu belirterek şunları söyledi, ‘’ Mahkemeler yoluyla sizi bizi susturmak istiyorlar. Biz susmayız, siz susmazsınız, Canan Kaftancıoğlu susmaz, Yılmaz yorulmaz. Genel başkanımız susmaz Yılmaz Yorulmaz. Her biriniz susmayacağız, yılmayacağız, yorulmayacağız ama şunu bilmeniz lazım. Bir ülkede diktatörler, muhalefeti sindirmek için tek çare mahkemeleri görmüşlerse o diktatörün sonu gelmiştir. İçiniz rahat olsun. Hakimler, savcılar da zorda. Onlara da anlayışla bakmamız lazım. Saray bastırıyor, hakim vicdanıyla sarayı arasında bugün görülen davaya dava bile denmez.’’ dedi.


‘’HEP BİRLİKTE HALKIN İKTİDARINI KURACAĞIZ’’


CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise şunları söyledi, ‘’Bizim belediyelerimizi çalıştırmamak için her gün müfettiş gönderiyorlar, her gün polis baskınıyla sindirmeye çalışıyorlar ama başaramayacaklar. Çünkü yerelde başardık, genelde de başaracağız ve seksen beş milyonun umudu olarak bu ülkede hep birlikte halkın iktidarını kuracağız. Umut var, yolumuz açık ve liderimizin arkasında devam edeceğiz ve bu ülkeye aydınlık geleceği taşıyacağız.’’ dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasını takip etti.