CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu: "Parti Devleti Son Bulacak"

25.03.2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Devlet yeniden devlet olacak, partiler de parti... Devlet yeniden devlet olacak, partiler de parti... Parti devleti son bulacak.” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Kaymakamlığı; deprem bölgesi Hatay İskenderun’nda kurdukları çadırkenti, İskenderun Belediyesi ve İskenderun Kaymakalığı’na devretti. CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık'ın bu konuya ilişkin yaptığı açıklamayı yorumladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dün İskenderun’da, Deprem Konutları ve Yeni Devlet Hastaneleri Temel Atma Töreni’ndeki “Hiç kimse endişeye, tereddüde kapılmasın. Yani biz, ‘Burası CHP’li’ demedik. Biz ne dedik, ‘Bunlar da bizim vatanımız, bunlar da bizim vatandaşımız’ dedik. Onun dışındaki her kaybı telafi edecek güce, imkâna, kararlılığa sahibiz” sözlerini anımsatan CHP Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, şu paylaşımı yaptı:

“Hangisi devletçilik? ‘Biz burası CHP’li demedik…’ deyip övünmek mi, yaptığı çadır kenti devlete teslim etmek mi? Beylikdüzü Belediyemiz yaptı, devlete teslim ettik. Devlet yeniden devlet olacak, partiler de parti... Parti devleti son bulacak.”